Spaghete cu vitel si sos bolognese
PrinteazaSpaghete cu vitel si sos bolognese din: spaghete, carne tocată de viţel, ceapa, usturoi, bulion, vin rosu, pancetta (bacon), ulei de măsline, supă din oase de vită, dafin, piper, sare, oregano uscat, busuioc proaspat.
Ingrediente:
- 500 g spaghete
- 500 g carne tocată de viţel
- 2 cepe de dimensiune medie
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 l bulion de tomate
- 150 ml vin roşu
- 50-60 g pancetta (bacon)
- 2 linguri ulei de măsline
- 300 ml supă din oase de vită
- 2 foi de dafin piper
- sare
- oregano uscat
- busuioc proaspăt
Mod de preparare:
Fierbi spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, le scurgi şi le păstrezi la cald.
Tai mărunt baconul şi îl pui la prăjit în uleiul încins, într-o cratiţă mai largă.
După ce s-a prăjit puţin, adaugi ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Când ceapa devine sticloasă, pui carnea şi le amesteci bine, având grijă să nu se formeze cocoloaşe.
Când sosul a scăzut, torni vinul şi fierbi totul la foc iute, până când acesta «se evaporă.
Adaugi supa fierbinte şi, treptat, bulionul, amestecând uşor.
Condimentezi sosul după gust, cu sare, piper, foile de dafin şi oregano împreună cu busuiocul tocat, lăsând totul să fiarbă la foc mic. Dacă sosul ţi se pare prea gros, poţi să mai torni puţină apă.
Pui spaghetele pe farfurii şi le răsuceşti cu o furculiţă, pentru un aspect plăcut.
Repartizezi sosul cald, în fiecare farfurie.
Spaghete cu vitel si sos bolognese
Pofta buna!