Spaghette cu amestec de fructe de mare
PrinteazaO reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 220 g spaghette
- 250 g amestec de fructe de mare
- 3 roşii mari bine coapte
- 2 căţei de usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 3 fire de ceapă verde
- 1 lămâie
- 1 leg. pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert 3 I apă cu 1 linguriţă sare. Când începe să fiarbă în clocot, puneţi pastele şi fierbeţi-le circa 8-9 minute, între timp, încingeţi într-o tigaie uleiul şi căliţi uşor căţeii de usturoi 1 minut, la foc mic, apoi scoateţi-i din tigaie.
Puneţi în tigaie ceapa verde tocată mărunt şi fructele de mare. Căliţi-le 3-4 minute, după care puneţi roşiile opărite, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 10 minute.
Puneţi apoi în tigaie pastele fierte, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 3-4 minute. La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote. Serviţi spagettele fierbinţi, presărate cu parmezan dat pe răzătoarea mică.
Spaghette cu amestec de fructe de mare
Poftă bună!