Spaghette cu amestec de fructe de mare

Printeaza

O reteta de spaghette cu fructe de mare din: spaghette, amestec de fructe de mare, rosii, usturoi, ceapa verde, lamaie, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Spaghette cu amestec de fructe de mare

  • 220 g spaghette
  • 250 g amestec de fructe de mare
  • 3 roşii mari bine coapte
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1 lămâie
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert 3 I apă cu 1 linguriţă sare. Când începe să fiarbă în clocot, puneţi pastele şi fierbeţi-le circa 8-9 minute, între timp, încingeţi într-o tigaie uleiul şi căliţi uşor căţeii de usturoi 1 minut, la foc mic, apoi scoateţi-i din tigaie.

Puneţi în tigaie ceapa verde tocată mărunt şi fructele de mare. Căliţi-le 3-4 minute, după care puneţi roşiile opări­te, curăţate de pieliţă şi tocate mărunt. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc potrivit 10 minute.

Puneţi apoi în ti­gaie pastele fierte, potriviţi de sare şi piper şi lăsaţi să fiarbă la foc mic încă 3-4 minute. La final, puneţi pătrunjelul tocat mărunt şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote. Serviţi spagettele fierbinţi, presărate cu parme­zan dat pe răzătoarea mică.

Spaghette cu amestec de fructe de mare

Spaghette cu amestec de fructe de mare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.