Spaghetti all’aglio e olio
PrinteazaAceasta este o mâncare perfectă pentru cei dependenţi de usturoi. Mai întâi, se fierb nişte spaghete. Apoi, se încălzeşte într-o tigaie nişte ulei de măsline, în care se adaugă usturoi tocat foarte mărunt. Pe urmă acest ulei cu gust de usturoi se amestecă cu pastele deja fierte şi bine scurse de apă. Pe deasupra se poate presăra şi nişte pătrunjel tocat mărunt sau un alt fel de verdeaţă, precum şi nişte parmezan ras.
La un moment dat, Sophia Loren spunea: „Spaghetele se pot mânca foarte uşor dacă le sugi ca un aspirator.” De fapt există diverse tehnici de a mânca spaghete. Se consideră că numai nepricepuţii folosesc furculiţa şi lingura sau îndrăznesc să taie spaghetele – care au o lungime de 20 cm – pentru a le mânca mai uşor.
Singurul fel acceptabil de a mânca spaghetele este să înfigeţi furculiţa în mijlocul farfuriei, să o răsuciţi de câteva ori şi să speraţi că în jurul ei se va înfăşură o cantitate suficientă de spaghete cât să aveţi ce băga în gură.
Spaghetti all’aglio e olio
Pofta buna!