Spaghetti alla Putanesca
PrinteazaSpaghetti alla Putanesca din: spaghete, rosii, ulei, ansoa, capere, ardei, masline.
Ingrediente:
- 400 g roşii
- 100 g masline
- 4 linguri ulei de măsline
- 4 fileuri de anşoa
- usturoi
- 2 linguri capere
- 2 ardei iuţi
- sare şi piper
- 400 g spaghete
Mod de preparare:
Spaghetti alla Putanesca: Se opăresc 400 g roşii in apă clocotită, 10 secunde, se curăţă de pieliţe şi seminţe şi se taie mărunt. Se toacă fin 100 g măsline negre. Se prăjesc în 4 linguri ulei de măsline încins 4 fileuri de anşoa în ulei.
Se adaugă 1 căţel de usturoi tăiat felii subţiri, roşiile, măslinele, 2 linguri capere şi 2 ardei iuţi roşii mici întregi, sare şi piper. Se lasă să fiarbă încet 15 minute.
Se fierb al dente în apă cu sare 400 g spaghete, se scurg şi se amestecă imediat cu sosul fierbinte.
Pofta buna!