Spaghetti bolognese cu carne tocată si roşii
PrinteazaSpaghetti bolognese cu carne tocată si roşii din: ceapa, usturoi, morcovi, telina verde, carne de vita, ulei de masline, sare, piper, rosii pasate, bulion, supa, spaghete, verdeturi, parmezan.
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 morcovi
- 2 fire telina verde
- 400 g carne tocata de vita tocata
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 500 g rosii pasate (conserva)
- 2 linguri bulion
- 150 ml supa
- 500 g spaghete
- 1-2 lingurite verdeturi italiene uscate
- 75 g parmezan ras
Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se curata legumele si se taie si ele mărunt.
Se căleşte carnea tocată în ulei, amestecând, până ce devine sfărâmicioasă şi maronie.
Se sărează şi se piperează; se adaugă roşiile pasate, bulionul şi legumele.
Se toarnă supa şi se amestecă bine. Se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe compoziţia la foc mic până la mijlociu aproximativ 30 de minute.
Intr-o oală mare se dă în clocot apă cu sare şi se fierb spaghetele conform indicaţiior de pe ambalaj.
Se adaugă la sosul din tigaie verdeţurile uscate, se condimentează cu sare şi piper.
Se lasă să se scurgă pastele şi se amestecă împreună cu sosul bolognez. Se presară parmezan şi se adaugă eventual verdeaţă.
Spaghetti bolognese cu carne tocată si roşii
Pofta buna!