Spaghetti bolognese cu legume

Printeaza

O reteta de Spaghetti bolognese cu legume din: morcovi, gulie, telina, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii, sare, piper, spaghete, patrunjel si busuioc.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 gulie
  • 100 g radacina de telina
  • 2 fire telina vede
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 500 g rosii decojite
  • sare
  • piper
  • 400 g spaghete
  • 3 fire patrunjel
  • 3 fire busuioc

 

Mod de preparare:

Se pregatesc legumele si se taie cubulete. Se curata si se toaca usturoiul si ceapa. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se adaugă legumele; se călesc împreună cca 5 min. Se adaugă roşiile, se sărează, se piperează şi se lasă să fiarbă sosul la foc mijlociu cca 10 min.

Spaghetele se pun la fiert în apă clo­cotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se pregătesc verdeţurile, se rup frunzuliţele şi se pun deoparte câteva frunze de pătrunjel şi de busuioc pentru decor. Se toacă mărunt restul şi se ames­tecă în sos; se potriveşte de sare şi piper. 3 Se scurg pastele şi se adaugă în sos. Se aşază pe farfurii şi se ornează cu restul de frunzuliţe. Se presară parmezan ras.

Spaghetti bolognese cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.