Spaghetti bolognese cu parmezan
PrinteazaSpaghetti bolognese cu parmezan din: usturoi, ceapa, morcovi, telina, praz, ulei de masline, carne tocata mixta, sare, piper, bulion, rosii, supa de legume, patrunjel, spaghete si parmezan.
- 1 catel de usturoi
- 2 cepe
- 100 g morcovi
- 100 g fire de telina
- 1/2 fir praz
- 2 linguri ulei de masline
- 400 g carne tocata mixta
- sare
- piper
- 2 linguri bulion
- 400 g rosii decojite (conserva)
- 1 plic supa de legume deshidratata
- 2 linguri patrunjel tocat
- 500 g spaghete
- 50 g parmezan
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa şi usturoiul şi se toacă mărunt. Se pregătesc legumele şi se taie mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se călesc carnea tocată şi legumele; se sărează şi se piperează.
Se adaugă bulionul, roşiile, 400 ml de apă şi supa de legume deshidratată.
Se lasă să dea un clocot, apoi se lasă să fiarbă la foc moale cca 45 min.; se potriveşte de sare şi piper după gust şi se adaugă pătrunjelul.
Spaghetele se fierb al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, apoi se servesc cu sosul.
Se rade deasupra parmezanul.
Spaghetti bolognese cu parmezan
Pofta buna!