Spaghetti Bolognese

Printeaza

Spaghetti Bolognese din: morcov, tulpina de telina, ceapa, unt, ulei de masline, carne de vita, sare, piper, faina, foi de dafin, cuisoare, scortisoara, rosii, supa, spaghetti si parmezan

 

Ingrediente:

  • 1 morcov
  • 100 g tulpină de ţelină
  • 2 cepe
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 400 g carne de vită, tocată
  • sare, piper
  • 2 linguri făină
  • 2 foi de dafin
  • 2 cuişoare
  • 1 vârf de cuţit scorţişoară
  • 100 g roşii pasate
  • 350 ml supă
  • 400 g spaghetti
  • 75 g parmezan

Preparare Spaghetti Bolognese:

Curăţaţi morcovul, ţelină şi ceapa şi tocaţi-le mărunt, încingeţi untul într-un vas mai mare, apoi căliţi totul la foc mic circa 10 minute, amestecând continuu. Incingeţi uleiul. Prăjiţi carnea tocată şi condimentaţi-o.

Adăugaţi legumele. Presăraţi-le cu făină. Adăugaţi foile de dafin, cuişoarele, scorţişoara, roşiile şi supa şi fierbeţi înăbuşit circa 40 de minute. Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe pachet.

Condimentaţi sosul, apoi tăiaţi parmezanul mai mare. Scurgeţi pastele, serviţi-le cu sosul preparat şi presăraţi parmezanul peste ele.

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Delicioase spaghetele bolognese. Eu adaug putina marmelada in sos, ii ofera o aroma deosebita. Merita incercat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.