Spaghetti alla Carbonara: Istorie – O Călătorie Culinară plus Rețeta Clasică. Spaghetti alla Carbonara este unul dintre cele mai cunoscute și iubite preparate din bucătăria italiană. Cu origini discutate și o evoluție interesantă, Carbonara a devenit un simbol al simplității și savoarei în gastronomia mondială. Originea Unii sugerează că numele vine de la „carbonari” (minieri […]
Spaghetti carbonara clasice
PrinteazaSpaghetti carbonara clasice din: spaghete, ulei de masline, ceapa, usturoi, vin alb sec, oua, parmezan, smantana, sare, piper si patrunjel.
Ingrediente:
- 250 g spaghete
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g bacon tăiat cubulețe
- 1 ceapă tocată
- 1 cățel de usturoi tocat
- 30 ml vin alb sec
- 2 ouă
- 4 linguri parmezan ras
- 200 ml smântână
- sare
- piper
- 1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb al dente, în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se lasă să se scurgă, amestecate cu 1 linguriță ulei de măsline.
Se prăjesc cubulețele de bacon și se lasă să se scurgă pe prosoape de bucătărie din hârtie.
Se călesc ceapa și usturoiul, se sting cu vin și se lasă să fiarbă puțin.
Se adaugă cuburile de bacon prăjite și spaghetele și se amestecă, pe foc.
Se adaugă ouăle bătute cu smântâna și parmezanul, amestecând continuu.
Se adaugă sare și piper după gust și se servesc cu pătrunjel tocat.
Spaghetti carbonara clasice
Pofta buna!
Spaghetti alla Putanesca din: spaghete, rosii, ulei, ansoa, capere, ardei, masline. Ingrediente: 400 g roşii 100 g masline 4 linguri ulei de măsline 4 fileuri de anşoa usturoi 2 linguri capere 2 ardei iuţi sare şi piper 400 g spaghete Mod de preparare: Se opăresc 400 g roşii in apă clocotită, 10 secunde, se […]
Spaghettini cu spanac din: spanac, ardei iuti, usturoi, spaghettini, sare, ulei, susan, piper. Ingrediente: 300 g spanac proaspăt 3 ardei iuţi roşii 4 căţei de usturoi 400 g spaghettini sare 150 ml ulei de măsline 50 g seminţe de susan piper Mod de preparare: Spanacul se curăţă, se spală şi se usucă. Ardeii iuţi […]