Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii
PrinteazaSpaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii din: usturoi, spaghete negre, midii, vin alb, parmezan si ulei de masline.
- 3 catei de usturoi
- 400 g spaghete negre (cu cerneala de sepie)
- 500 g midii
- 100 ml vin alb
- parmezan ras
- ulei de masline
Mod de preparare:
Se amesteca 500 ml apa cu vinul alb. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga midiile si se fierb 5 minute. Se scot in strecuratoare.
Cele nedescrise se arunca. Se fierb pastele in apa cu sare. Se trec prin jet de apa rece si se lasa in strecuratoare.
Se incing 3-4 linguri ulei de masline intr-o tigaie intinsa si se pun midiile. Se adauga usturoiul pisat si se tin 2-3 minute pe foc puternic, amestecand incontinuu.
Se adauga pastele si parmezanul si se amesteca usor. Se servesc fierbinti.
Spaghetti cu cerneală de sepie si sos de midii
Pofta buna!
mda, cerneala aia de sepie se gaseste pe toate drumurile …