Spaghetti cu sos de rosii si vinete

Printeaza

O reteta de spaghetti cu sos de rosii si vinete din: vanata, ceapa, usturoi, telina verde, ulei de masline, supa de legume, rosii, spaghetti, sare, busuioc, masline negre, piper si zahar.

Ingrediente:Spaghetti cu sos de rosii si vinete

  • 1 vânătă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 100 g ţelină verde
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 50 ml supă de legume
  • 400 g roşii decojite (conservă)
  • 500 g spaghetti
  • sare
  • 3 fire busuioc
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • piper
  • zahăr

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se spală vânătă, se şterge şi se înţeapă de jur-împrejur cu furcu­liţa; se coace la cuptor 15-20 min. Se toacă usturoiul şi ceapa. Ţelina se taie fâşii subţiri lungi de cca 6 cm.

Se călesc ceapa şi usturoiul; se adaugă ţelina şi se călesc puţin împreună; se stinge cu supă. Se adaugă roşiile şi se dă sosul în clocot. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., amestecând din când în când. Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se scoate vânătă din cuptor şi se lasă să se răcorească; se decojeşte şi se taie pulpa cuburi. Se taie fâşii frunzele de busuioc. Vinetele şi măslinele se pun în sosul de roşii; se încălzesc. Se condimentează sosul cu sare, piper şi un praf de zahăr. Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul de roşii. Se aşază pe farfurii şi se presară busuioc.

Spaghetti cu sos de rosii si vinete

Spaghetti cu sos de rosii si vinete

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.