Spaghetti cu sos de rosii si vinete
PrinteazaO reteta de spaghetti cu sos de rosii si vinete din: vanata, ceapa, usturoi, telina verde, ulei de masline, supa de legume, rosii, spaghetti, sare, busuioc, masline negre, piper si zahar.
- 1 vânătă
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 100 g ţelină verde
- 3 linguri ulei de măsline
- 50 ml supă de legume
- 400 g roşii decojite (conservă)
- 500 g spaghetti
- sare
- 3 fire busuioc
- 50 g măsline negre fără sâmburi
- piper
- zahăr
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 220 °C. Se spală vânătă, se şterge şi se înţeapă de jur-împrejur cu furculiţa; se coace la cuptor 15-20 min. Se toacă usturoiul şi ceapa. Ţelina se taie fâşii subţiri lungi de cca 6 cm.
Se călesc ceapa şi usturoiul; se adaugă ţelina şi se călesc puţin împreună; se stinge cu supă. Se adaugă roşiile şi se dă sosul în clocot. Se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min., amestecând din când în când. Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scoate vânătă din cuptor şi se lasă să se răcorească; se decojeşte şi se taie pulpa cuburi. Se taie fâşii frunzele de busuioc. Vinetele şi măslinele se pun în sosul de roşii; se încălzesc. Se condimentează sosul cu sare, piper şi un praf de zahăr. Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul de roşii. Se aşază pe farfurii şi se presară busuioc.
Spaghetti cu sos de rosii si vinete
Pofta buna!