Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry
PrinteazaSpaghetti cu dovlecei si rosii cherry din: spaghete, dovlecei, rosii cherry, usturoi, ulei de masline, patrunjel, parmezan, sare si piper.
Ingrediente:
- 400 g spaghete
- 2 dovlecei
- 300 g rosii cherry
- 1 catel de usturoi
- 50 ml usturoi
- 50 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- 2-3 linguri parmezan ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi spaghetele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Intre timp, spălaţi roşiile şi dovleceii, apoi tăiaţi roşiile în jumătăţi iar dovleceii tăiaţi-i în bastonaşe subţiri pe lungime.
Incingeţi într-o tigaie mare uleiul de măsline, prăjiţi 1 minut căţelul de usturoi la foc mic, apoi scoateţi-l.
Puneţi în tigaie bastonaşele de dovlecel, căliţi-le la foc potrivit 2-3 minute, apoi adăugaţi roşiile.
Potriviţi de sare şi piper, amestecaţi bine, acoperiţi tigaia cu un capac şi lăsaţi să fiarbă la foc mic 5 minute.
Adăugaţi în tigaie, peste roşii şi dovlecei, spaghetele fierte, puneţi 3-4 linguri din zeama în care pastele au fiert, amestecaţi prin răsturnare şi mai lăsaţi la foc mic 1 -2 minute.
Serviţi spaghetele calde, presărate cu pătrunjel tocat mărunt şi parmezan ras.
Spaghetti cu dovlecei si rosii cherry
Pofta buna!
Incoming search terms:
- paste cu dovlecei si rosii