Spaghetti cu somon
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghetti cu somon din: spaghetti, sare, ceapa, chivas, unt, faina, supa, vin alb, smantana, piper, hrean si somon afumat.
- 400 g de spaghetti
- sare
- 1 ceapă
- 1 legătură chivas
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 150 ml de supă
- 150 ml de vin alb
- 200 ml de smântână
- piper
- 1/2 de linguriţă de hrean
- 200 g de somon afumat
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare cca. 9 minute. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o cubuleţe. Căliţi-o în untul încins, apoi presăraţi făina.
Turnaţi supa, vinul şi smântână. Fierbeţi totul cca. 3 minute, amestecând continuu. Condimentaţi cu sare, piper şi hrean.
Tăiaţi somonul fâşii. Spălaţi chivasul, apoi tocaţi-l. Scurgeţi pastele. Amestecaţi somonul, arpagicul şi pastele cu sosul de smântână. Dacă doriţi, la final puteţi orna cu fire de chivas.
Spaghetti cu somon
Poftă bună!