Spaghetti cu şuncă
PrinteazaO reteta simpla si savuroasa de Spaghetti cu şuncă din: spaghetti, sare, rosii, ulei de masline, sunca, ceapa, ardei iute si piper.
- 400 g spaghetti
- sare
- 1 kg rosii coapte
- 1 lingura ulei de masline
- 100 g sunca (pancetta, de exemplu)
- 1 ceapa
- 3-4 ardei iuti rosii
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi pastele în apă cu sare. Opăriţi roşiile, îndepărtaţi-le coaja, seminţele şi tăiaţi-le cuburi. încingeţi uleiul de măsline.
Adăugaţi roşiile şi căliţi-le cca. 10 minute.
Tăiaţi şunca cuburi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o cubuleţe. Spălaţi ardeiul, tăiaţi-l pe lung, îndepărtaţi seminţele şi tăiaţi-i fâşii fine.
Prăjiţi şunca. Căliţi şi ceapa cui ardeii, apoi adăugaţi roşiile călite şi condimentaţi sosul cu sare şi piper.
Acoperiţi-l cu un capac şi lăsaţi-l să fiarbă înăbuşit cca. 15 minute.
Lăsaţi pastele să se scurgă. Serviţi-le cu sosul de roşii şi şunca. La final, ornaţi-le cu busuioc.
Spaghetti cu şuncă
Pofta buna!