Spaghettini cu spanac

Printeaza

Spaghettini cu spanac din: spanac, ardei iuti, usturoi, spaghettini, sare, ulei, susan, piper.

Ingrediente:Spaghettini cu spanac

  • 300 g spanac proaspăt
  • 3 ardei iuţi roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 400 g spaghettini
  • sare
  • 150 ml ulei de măsline
  • 50 g seminţe de susan
  • piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală şi se usucă. Ardeii iuţi se curăţă, se spală, se taie în jumătăţi şi se îndepărtează seminţele. Pulpa ardeiului se taie apoi cubuleţe. Căţeii de usturoi se curăţă de coajă şi să toacă mărunt.

Spaghettini se fierb al denteîn apă cu sare con-form instrucţiunilor de pe ambalaj.

Uleiul se încinge într-o tigaie, în care se prăjesc întâi cubuleţele de ardei iute. Se adaugă apoi cubuleţele de usturoi şi se călesc până devin sticloase, amestecând continuu. Urmează susanul, care se prăjeşte şi el timp de cca. 2 minute, amestecând permanent.

La final, se adaugă spanacul şi se lasă la înăbuşit.

Se varsă apa în care au fiert pastele, apoi acestea se clătesc cu apă rece şi se lasă să se scurgă bine.

Se amestecă cu legumele şi se asezonează după gust cu sare şi piper. Se aşează în farfurii şi se servesc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.