Bok Choy cu Quinoa și Legume din: quinoa, supa, bok choy, ardei, morcov, ceapa, usturoi, sos de soia, ulei, sare, piper. Adoptarea unei alimentații sănătoase și echilibrate este cheia pentru un stil de viață plin de energie și vitalitate. Combinând textura crocantă a bok choy-ului sotat cu bogăția nutrițională a quinoei și prospețimea legumelor asortate, […]
Spanac la abur, cu orez si cocos
PrinteazaSpanac la abur, cu orez si cocos din: lapte de cocos, sare, orez cu bobul lung, sos de soia, ulei de măsline, spanac tânăr.
Ingrediente:
- 1 conservă de 400 ml lapte de cocos
- sare
- 400 g orez cu bobul lung
- 4 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 mâini de spanac tânăr, spălat
Mod de preparare:
Spanac la abur, cu orez si cocos: Puneţi taptele de cocos într-o oală şi turnaţi peste el suficientă apă cât să vă ajungă să fierbeţi orezul. Aduceţi la punctul de fierbere, apoi adăugaţi orezul şi un praf de sare.
Fierbeţi până ce boabele s-au frăgezit, apoi scurgeţi-le printr-o strecurătoare şi lăsaţi-le în ea. Turnaţi ceva mai multă apă în oală şi aşezaţi-o iarăşi pe foc.
Fixaţi stre- curătoarea deasupra oalei şi fierbeţi apa astfel încât să gătiţi orezul la abur, făcându-l să capete o textură uşoară şi pufoasă.
Puneţi-l apoi într-un castron pentru servit, adăugaţi sosul de soia şi uleiul de măsline, apoi şi spanacul, amestecând totul.
Căldura eliberată de orez va „găti” spanacul în doar câteva minute, păstrându-i aspectul apetisant şi verde, precum şi toate substanţele nutritive.
Pofta buna!