Spanac cu branza pe paine la cuptor
PrinteazaSpanac cu branza pe paine la cuptor din: spanac, brânză rasă, unt, faina, ceapa, sare, franzela, unt, pesmet.
Ingrediente:
- 1,5 kg spanac
- 3 linguri brânză rasă
- 50 g unt proaspăt
- 1/2 lingură făină
- 1 ceapă
- sare
- 6 felii de franzelă
- 2 linguri unt topit
- 1 lingură pesmet
Mod de preparare:
Alegi, speli şi fierbi spanacul. Il scurgi şi îl toci fin, pe un suport de lemn. Tai mărunt ceapa şi o prăjeşti uşor cu o lingură de unt.
Pui spanacul şi presari făina.
Când este bine amestecată, torni o ceaşcă din apa în care a fiert spanacul sau lapte ori supă de carne.
Ţii pe foc, amestecând mereu, până ce spanacul a fiert şi este destul de legat.
Mai adaugi 2 linguri de brânză rasă şi puţin unt proaspăt. Prăjeşti câteva felii de pâine în unt.
Ungi cu unt o formă rezistentă la foc.
Aşezi feliile de pâine la fundul formei, torni spanacul deasupra, presari o lingură de pesmet fin, amestecat cu o lingură de brânză rasă.
Dai la cuptor, aşezând forma pe un grătar, pentru ca spanacul să nu fiarbă, ci doar să se rumenească deasupra.
Serveşti spanacul în formă.
Spanac cu branza pe paine la cuptor
Pofta buna!