Spanac cu branza rasa

Printeaza

Spanac cu branza rasa din: spanac, ulei, faina, branza, pesmet, sare.

Ingrediente:

  • 2 kg spanac
  • 2 linguri ulei (sau unt de casă)
  • 1 lingură făină
  • 100 g brânză rasă
  • 1 lingură pesmet
  • sare

 

Mod de preparare:

Din spanac se pregăteşte un piure puţin mai consistent (se pune lichid mai puţin).

Intr-o tavă (preferabil din sticlă termorezistentă) unsă, se pune piureul. Deasupra se presară pesmetul, iar peste pesmet se presară brânza rasă sub formă unui strat uniform. Se pune la cuptor la foc potrivit, până ce brânza se topeşte şi se rurrfeneşte puţin.

Se serveşte cald în tava în care a fost pregătit. Variantele apar în funcţie de sortimentul de brânză sau de amestecul de brânzeturi folosit.

Se poate folosi practic orice fel de brânză, începând de la telemea şi mergând până la parmezan.

Noi recomandăm un amestec în care să intre şi un caşcaval gras, astfel ca stratul de brânză de deasupra să se gratineze, dând un aspect foarte plăcut preparatului.

Tot ca variantă, poate fi menţionată şi folosirea a 1-2 ouă bătute, care se toarnă peste brânză.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.