Spanac copt cu orez şi caşcaval
PrinteazaO reteta de spanac copt cu orez si cascaval din: unt, usturoi, ceapa rosie, orez, rozmarin, supa de legume, vin alb, ardei in sos de rosii, spanac, cascaval, rozmarin, salata verde, sare si piper.
- 30g unt
- 1 căpăţână de usturoi pisat
- 1 ceapă roşie tocată
- 100 g orez cu bobul lung
- 20 g rozmarin
- 300 ml supă de legume
- 250 ml vin alb
- 300g ardei în sos de roşii (conservă)
- 50 g spanac
- 30 g caşcaval ras
- 30 g rozmarin pentru decor
- salată verde pentru servit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la treapta a IV-a (180° C). Pune untul şi usturoiul într-un vas iena şi lasă la cuptor timp de 2-3 minute până untul se topeşte. Amestecă ceapa cu untul topit şi lasă încă 3-4 minute la cuptor până devine moale.
Adaugă în vas orezul, rozmarinul, supa şi vinul şi lasă timp de 30 de minute la cuptor, amestecând de 2-3 ori în tot acest timp. Amestecă totul cu ardeii în sos de roşii şi cu spanacul şi lasă încă 10 minute la cuptor.
Adaugă caşcavalul şi asezonează. Ornează cu rozmarin şi serveşte cu salată verde.
Spanac copt cu orez şi caşcaval
Pofta buna!