Spanac cu cartofi si carne

Printeaza

Spanac cu cartofi si carne din: spanac, piept de curcan, cartofi, branza, unt, faina, patrunjel, sare.

Ingrediente:Spanac cu cartofi si carne

  • 1/2 piept de curcan
  • 6 cartofi
  • 1 kg spanac
  • 250 g brânză
  • 100 g caşcaval
  • 350 ml lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri făină
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie cartofii cubuleţe, se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt gata, se presează puţin, dar să nu devină piure.

Se clocoteşte spanacul în apă fiartă, se scurge de apă şi se toacă mărunt.

Intr-o oală se pune laptele să fiarbă cu untul. Când se apropie de fierbere, se adaugă treptat făina, brânza şi caşcavalul ras şi se amestecă încontinuu până devine un sos.

Se taie carnea în bucăţi mici şi subţiri, se pun pe grătar sau într-o tigaie încinsă fără ulei, până capătă o crustă rumenă şi se aşază în tava pregătită pentru cuptor.

Peste carne se pune spanacul, apoi cartofii pasaţi, peste cele trei straturi se toarnă sosul, începând de pe margini spre mijloc.

Se dă la cuptorul încins la 180°C, timp de 30 de minute.

La final se presară puţin pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.