Spanac cu ciuperci si tofu
PrinteazaSpanac cu ciuperci si tofu din: spanac, ciuperci, margarina, branza tofu, sare.
- 1,5 kg spanac
- 250 g ciuperci
- 60 g margarină
- 150 g brânză tofu
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă, se spală şi se pune la fiert spanacul într-o oală cu apă clocotită şi sare. Se lasă 10 minute, după care se scruge bine de apă şi se toacă mărunt.
Se ia jumătate din cantitatea de margarină şi se pune într-o cratiţă. Când margarina începe să se topească, se adaugă spanacul tocat şi se lasă pe foc până se căleşte.
Separat, se curăţă ciupercile, se spală şi se taie în felii subţiri. Se pune restul de margarină într-o cratiţă, se adaugă ciupercile, se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, înăbuşit. Se amestecă din când în când ca să nu se lipească.
Când ciupercile s-au înmuiat, se adaugă spanacul călit, o parte din brânza tofu şi se amestecă bine. Se unge cu margarină o formă din sticlă termorezistentă, se presară cu puţină brânză tofu, se adaugă compoziţia din cratiţă şi se bagă vasul în cuptor.
Se lasă la foc potrivit până se rumeneşte deasupra. Se serveşte fierbinte.
Pofta buna!