Spanac cu ciuperci
PrinteazaSpanac cu ciuperci din: spanac, ciuperci, praz, usturoi, ulei, supa, sapa, lamaie, sare, piper.
- 1,5 kg spanac
- 400 g ciuperci
- 3 fire de praz
- 5-6 căţei de usturoi
- o ceaşcă ulei
- 1 1/2 pahar cu supă sau apă
- 1/2 lămâie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se spală, se opăreşte timp de un minut şi se strecoară. Prazul se spală, se taie rondele şi se prăjeşte în puţin ulei.
Se adaugă spanacul, supa, usturoiul tăiat mărunt, ciupercile tăiate felii şi uleiul. Se introduce în cuptor circa 15-20 minute. Se lasă să se răcească puţin, se aşază pe platou şi se garniseşte cu felii de lămâie fără coâjă.
Se serveşte rece.
Pofta buna!