Spanac cu ficatei de pasare si lamaie
PrinteazaSpanac cu ficatei de pasare si lamaie din: spanac, ficăţei de pasăre, unt, pahaf vin alb,roşie decojită, lapte, faină de grâu, lămâie, sare, piper măcinat.
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 250 g ficăţei de pasăre
- 2 linguri unt
- 1 pahaf vin alb
- 1 roşie decojită
- 1 ceaşcă lapte
- faină de grâu
- 3 felii lămâie
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se spală spanacul, se fierbe în apă cu sare 5 minute, după care se scurge şi se toacă mărunt.
Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt, o ceaşcă de lapte dulce şi o lingură de faină desfăcută în lapte. Când a scăzut bine, se adaugă 1/2 pahar vin alb, se sărează şi se piperează după gust.
Se scade la cuptor, după ce s-au adăugat trei felii subţiri de lămâie. Separat, se clocotesc în apă ficăţeii de pasăre, se scurg şi se pun într-o cratiţă cu o lingură de unt şi puţină sare.
Când ficăţeii s-au prăjit, se întorc şi se acoperă cu restul de vin şi o roşie decojită şi tăiată felii subţiri. Se sărează şi se piperează, se acoperă cratiţa şi se fierb la foc mic, un sfert de oră.
Se scoate spanacul, se răstoarnă pe o farfurie mare şi se face un gol la mijloc, unde se pun ficăţeii. Se serveşte imediat, cu felii de franzelă prăjite.
Pofta buna!