Spanac cu ficatei de pasare si lamaie

Printeaza

Spanac cu ficatei de pasare si lamaie din: spanac, ficăţei de pasăre, unt, pahaf vin alb,roşie decojită, lapte, faină de grâu, lămâie, sare, piper măcinat.

Spanac cu ficatei de pasare si lamaie

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 250 g ficăţei de pasăre
  • 2 linguri unt
  • 1 pahaf vin alb
  • 1 roşie decojită
  • 1 ceaşcă lapte
  • faină de grâu
  • 3 felii lămâie
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Se spală spanacul, se fierbe în apă cu sare 5 minute, după care se scurge şi se toacă mărunt.

Se pune într-o cratiţă cu o lingură de unt, o ceaşcă de lapte dulce şi o lingură de faină desfăcută în lapte. Când a scăzut bine, se adaugă 1/2 pahar vin alb, se sărează şi se piperează după gust.

Se scade la cuptor, după ce s-au adăugat trei felii subţiri de lămâie. Separat, se clocotesc în apă ficăţeii de pasăre, se scurg şi se pun într-o cratiţă cu o lingură de unt şi puţină sare.

Când ficăţeii s-au prăjit, se întorc şi se acoperă cu restul de vin şi o roşie decojită şi tăiată felii subţiri. Se sărează şi se piperează, se acoperă cratiţa şi se fierb la foc mic, un sfert de oră.

Se scoate spanacul, se răstoarnă pe o farfurie mare şi se face un gol la mijloc, unde se pun ficăţeii. Se serveşte imediat, cu felii de franzelă prăjite.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.