Spanac cu ficăţei de pasăre
PrinteazaSpanac cu ficăţei de pasăre din: spanac, smantana, faina, sare, unt, cascaval.
- 1,5 kg spanac
- 1 pahar cu smantana
- 1 lingura cu faina
- sare
- 1 lingura cu unt
- 3 linguri cascaval ras
Mod de preparare:
Spălaţi spanacul frunză cu frunză, înlăturaţi cotoarele, puneţi pe fundul de lemn şi tăiaţi fâşii. Puneţi în cratiţă largă să se îmoaie pe foc mic, amestecând cu lingura de lemn pentru ca să nu se ardă sau să se prindă de pereţii vasului.
Puneţi unt peste piure-ul de spanac, amestecaţi încet, acoperiţi cu supă de spanac (fierbeţi câteva frunze cu tulpini cu tot) şi cu laptele nefiert. Fierbeţi la foc mic 15 min, săraţi, puneţi feliuţe subţiri de lămâie şi scădeţi mâncarea la cuptor.
Curăţaţi ficăţeii, daţi în 2-3 clocote, îi scoateţi, îi spălaţi, îi puneţi în cratiţă cu 1 lingură de unt, 1 ceapă tăiată peştişori şi felii subţiri de morcov. Fierbeţi acoperit 20 min, puneţi în sos: roşia decojită tăiată felii subţiri, usturoiul tocat, sare, boabe de piper, frunze de pătrunjel şi ţelină tocate împreună.
Scădeţi mâncarea încă 10 min, porţionaţi pe farfurii cu mult spanac. Serviţi totul cald, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Spanac cu ficăţei de pasăre
Pofta buna!