Spanac cu ochiuri
PrinteazaSpanac cu ochiuri din: spanac, unt, lamaie, sare, usturoi, faina, lapte, oua, ulei.
- 2 kg spanac
- 1 lingură cu unt
- sare
- 1/2 lămâie
- usturoi
- 1 lingură cu făină
- 1 cana cu lapte
- 6 ouă
- 2-3 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi spanacul frunză cu frunză, spălaţi-1 în 2-3 ape, fierbeţi-1 in apa cu sare numai 5 minute.
Scurgeţi şi răcoriţi câteva min, tocaţi mărunt, folosind un cuţit ascuţit şi puneţi spanacul într-un vas de sticlă termorezistentă sau cratiţă emailată cu unt, sare, felii de lămâie (fară coajă), usturoi tocat şi un sos făcut din faină, lapte şi zeamă de spanac.
Scădeţi la foc mic 30 minute, pe plită sau în cuptor. Serviţi cu ouă ochiuri făcute în ulei şi pâine feliată.
Pofta buna!