Spanac cu orez
PrinteazaSpanac cu orez
- 1 kg spanac
- 200 g ulei
- 2 cepe
- 1 1/2 lingură bulion de roşii
- 200-250 g orez
- 2 ceşti apă
- 1/2 lămîie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm spanacul. Il opărim cu apă fierbinte, îl strecurăm şi turnăm peste el puţină apă rece.
Punem într-o cratiţă ulei, ceapă tăiată felii subţiri şi le prăjim. Adăugăm bulion de roşii. Stoarcem spanacul, îl punem în cratiţă şi amestecăm bine. Presărăm sare, piper şi îl prăjim puţin. Dacă foaia de spanac este prea mare, o putem tăia în două sau în trei. Adăugăm două ceşti de apă caldă şi lăsăm să fiarbă.
Alegem orezul, îl spălăm şi îl fierbem cu două ceşti de apă, într-o cratiţă. Cînd este gata, îl punem în cratiţa cu spanac. Lăsăm să fiarbă împreună pînă ce scade zeama. Potrivim sarea şi punem zeama de la 1/2 lămîie (cine doreşte).
Servim atît cald cît şi rece, după plac.
Pofta buna!
Simplu si bun.