Spanac cu oua de prepelita
PrinteazaSpanac cu oua de prepelita din: spanac, ceapa, usturoi, smantana, lapte, parmezan, pesmet, unt, ulei de masline, oua de prepelita, ardei iute, oregano, sare, piper.
- un kilogram spanac verde
- o ceapă roşie
- o legătură ceapă verde
- o căpăţână mică de usturoi
- 200 ml smântână
- 125 ml lapte dulce
- 100 g parmezan
- 50 g pesmet
- 50 g unt
- 50 ml ulei de măsline
- 8 ouă de prepeliţă
- un ardei iute
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală şi se opăreşte câteva minute în apă clocotită. Se pune într-o strecurătoare la răcit apoi se toacă mărunt şi se pune într-un bol.
Ardeiul iute, ceapa roşie şi usturoiul se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în untul încins. Când s-au înmuiat se adaugă spanacul, ceapa verde tocată mărunt, laptele dulce şi smântână. Se fierb două minute, se iau de pe foc, se adaugă oregano tocat, pesmetul, sare şi piper după gust.
Se adaugă parmezanul, se amestecă totul şi se pune într-o tavă unsă cu unt, se introduce în cuptorul încins şi se coace la doc mediu 20-30 de minute. Ouăle de prepeliţă se sparg în uleiul de măsline încins, se dă focul la minimum, se acoperă tigaia cu un capac şi se prăjesc până ce albuşul se încheagă complet, iar gălbenuşul doar pe jumătate.
Se aşază peste spanacul copt scos din cuptor, se presară oregano şi se servesc imediat.
Spanac cu oua de prepelita
Pofta buna!