Spanac cu oua la cuptor
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de spanac cu oua la cuptor din: spanac, unt sau margarina, faina, oua, sare
- 1 kg spanac congelat
- 100 g unt sau margarină
- 1 lingură cu vârf făină
- 4 ouă
- sare
Mod de preparare:
Cu o seară înainte de a pregăti mâncarea scoţi spanacul, îl laşi să se decongeleze şi să se scurgă foarte bine. A doua zi îl toci mărunt. Pui ouăle la fiert în apă rece cu sare şi, între timp, într-o tigaie topeşti untul, rumeneşti făina, o stingi cu o ceaşcă de apă, amesteci repede ca să nu se formeze cocoloaşe, laşi să dea un clocot şi tragi sosul deoparte.
După ce au fiert bine ouăle, le pui sub jet de apă rece câteva minute şi apoi le cureţi şi le tai pe lung în jumătăţi. Amesteci sosul alb cu spanacul, potriveşti de sare, aşezi într-o cratiţă unsă cu unt jumătate din compoziţie, apoi ouăle tăiate jumătăţi, restul amestecului cu spanac şi dai totul la cuptor pentru 10-15 minute.
Poftă bună!