Spanac cu rosii la cuptor

Printeaza

Spanac cu rosii la cuptor din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei.

Ingrediente:Spanac cu rosii la cuptor

  • 1,5 kg frunze de spanac
  • 1/2 lămâie
  • 3 căţei de usturoi
  • sare
  • 2 rosii
  • 1 linguriţă cu făină
  • 4 linguri cu ulei

 

Mod de preparare:

Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală mai mare şi spălaţi-le în mai multe ape. Fierbeţi spanacul în apă care clocoteşte 2-3 minute.

Scoateţi-l cu o spumieră, lăsaţi-l să se scurgă şi tocaţi-l mărunt cu un cuţit. Puneţi în cratiţa cu ulei, adăugaţi usturoi tocat fin, 2 roşii felii, sare, puţină faină desfacută în zeamă de spanac şi felii subţiri de lămâie.

Fierbeţi la foc mic 30 minute. Scădeţi la cuptor câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.