Spanac cu rosii la cuptor
PrinteazaSpanac cu rosii la cuptor din: spanac, lamaie, usturoi, sare, rosii, faina, ulei.
- 1,5 kg frunze de spanac
- 1/2 lămâie
- 3 căţei de usturoi
- sare
- 2 rosii
- 1 linguriţă cu făină
- 4 linguri cu ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi 1,5 kg de spanac, opriţi frunzele sănătoase, puneţi-le într-o oală mai mare şi spălaţi-le în mai multe ape. Fierbeţi spanacul în apă care clocoteşte 2-3 minute.
Scoateţi-l cu o spumieră, lăsaţi-l să se scurgă şi tocaţi-l mărunt cu un cuţit. Puneţi în cratiţa cu ulei, adăugaţi usturoi tocat fin, 2 roşii felii, sare, puţină faină desfacută în zeamă de spanac şi felii subţiri de lămâie.
Fierbeţi la foc mic 30 minute. Scădeţi la cuptor câteva minute.
Pofta buna!