Spanac de sighisoara
PrinteazaSpanac de sighisoara
- 1 kg spanac
- 200 g orez
- sare
- piper
- 2 linguri untură
- 1 lingură faină
- 1 pahar lapte
- 1 pahar smântână
- 1 lingură mărar
Mod de preparare:
Se grijeşte spanacul, se opăreşte binişor în apă cu sare, se strecoară1 lingură untură se încinge, se pune la călit orezul, se stinge cu 2 căni de apă, se lasă să fiarbă .
Spanacul se toacă şi se căleşte în untura care a rămas făina se desface în lapte.
Se toacă mărarul se amestecă toate peste spanac faină, sare, piper, mărar şi se mai lasă pe foc un sfert de oră .
Acum se întâlneşte spanacul cu orezul fiert şi smântână, când intră împreună voiniceşte la cuptor, să-nfrunte arşiţa încă un sfert de oră.
Pofta buna!