Spanac cu ficatei
PrinteazaSpanac cu ficatei din: spanac, ficatei, unt, vin, rosie, sare, piper, lamaie, lapte, faina, condimente.
Ingrediente:
- 1 kg spanac curăţat
- 500 g ficăţei de pasăre
- 2 linguri cu unt
- 1 pahar cu vin alb
- 1 roşie decojită
- sare
- piper măcinat
- 1/2 lămâie
- 1 ceaşcă plină cu lapte
- 1 linguriţă cu făină
- condimente
Mod de preparare:
Spanac cu ficatei: Alegeţi spanacul, spălaţi-l în multe ape, fierbeţi-1 în apă cu sare, care a dat în clocot. Lăsaţi 5 minute, scurgeţi şi tocaţi spanacul cu un cuţit ascuţit.
Puneţi-l să scadă cu unt şi un sos făcut din lapte dulce, faină, sare şi piper măcinat. Lucraţi într-o cratiţă emailată. Treceţi totul în formă de sticlă termorezistentă.
Puneţi în cuptor, la foc potrivit.
Adăugaţi şi felii de lămâie fară coajă. Curăţaţi ficăţeii, spălaţi-i, puneţi-i să clocotească 2 min, aruncaţi apa şi spălaţi-i, apoi prăjiţi-i în unt.
După ce aţi pus în cratiţă vin alb, sare, piper măcinat şi 1 roşie decojită, tăiată felii subţiri, lăsaţi preparatul să scadă la foc mic, cu vasul acoperit.
Condimentaţi şi serviţi mâncarea caldă, din forma în care s-a făcut spanacul, în mijlocul căreia aţi răsturnat ficăţeii. Serviţi cu pâine proaspătă, feliată, şi cu vin rose.
Pofta buna!