Spanac cu ficatei

Printeaza

Spanac cu ficatei din: spanac, ficatei, unt, vin, rosie, sare, piper, lamaie, lapte, faina, condimente.

Ingrediente:

  • 1 kg spanac curăţat
  • 500 g ficăţei de pasăre
  • 2 linguri cu unt
  •  1 pahar cu vin alb
  • 1 roşie decojită
  • sare
  • piper măcinat
  • 1/2 lămâie
  • 1 ceaşcă plină cu lapte
  • 1 linguriţă cu făină
  • condimente

 

Mod de preparare:

Spanac cu ficatei: Alegeţi spanacul, spălaţi-l în multe ape, fierbeţi-1 în apă cu sare, care a dat în clocot. Lăsaţi 5 minute, scurgeţi şi tocaţi spanacul cu un cuţit ascuţit.

Puneţi-l să scadă cu unt şi un sos făcut din lapte dulce, faină, sare şi piper măcinat. Lucraţi într-o cratiţă emailată. Treceţi totul în formă de sticlă termorezistentă.

Puneţi în cuptor, la foc potrivit.

Adăugaţi şi felii de lămâie fară coajă. Curăţaţi ficăţeii, spălaţi-i, puneţi-i să clocotească 2 min, aruncaţi apa şi spălaţi-i, apoi prăjiţi-i în unt.

După ce aţi pus în cratiţă vin alb, sare, piper măcinat şi 1 roşie decojită, tăiată felii subţiri, lăsaţi preparatul să scadă la foc mic, cu vasul acoperit.

Condimentaţi şi serviţi mâncarea caldă, din forma în care s-a făcut spanacul, în mijlocul căreia aţi răsturnat ficăţeii. Serviţi cu pâine proaspătă, feliată, şi cu vin rose.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.