Spanac gratinat cu cascaval si usturoi

Printeaza

Spanac gratinat: spanac, cascaval, faina, zeama de lamaie, usturoi, unt, oua, sare, piper.

Ingrediente:Spanac gratinat cu cascaval si usturoi

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 300 g caşcaval
  • 2 linguriţe făină
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 2 căţei usturoi
  • 2 linguri unt
  • 6 ouă
  • sarea
  • piper

Mod de preparare:

Speli spanacul, îl opăreşti în apă cu un praf de sare timp de 5 minute, apoi îl scurgi şi îl tai şuviţe.

Pui spanacul într-o cratiţă, cu o lingură de unt încălzit, presari peste el făina diluată cu puţină apă rece, us­turoiul zdrobit şi amesteci bine în timp ce se căleşte.

Adaugi apoi zeama de lămâie, pui sare şi piper după gust, presari deasupra caşcavalul ras şi introduci vasul în cuptor pentru 10 minute.

Prăjeşti ouăle ochiuri într-o tigaie de teflon, unsă cu foarte puţin ulei, pe care pui un capac. Adaugi ouăle ochiuri la fiecare porţie de spa­nac, direct în farfurie.

 

Pofta buna!


Spanac cu branza la cuptor

Spanac cu branza rasa

Spanac cu branza rasa din: spanac, ulei, faina, branza, pesmet, sare. Ingrediente: 2 kg spanac 2 linguri ulei (sau unt de casă) 1 lingură făină 100 g brânză rasă 1 lingură pesmet sare   Mod de preparare: Din spanac se pregăteşte un piure puţin mai consistent (se pune lichid mai puţin). Intr-o tavă (preferabil din […]

Pui cu mirodenii si spanac

Bibilica cu spanac

Bibilica cu spanac din: bibilica, spanac, ficat, ceapa, unt. Ingrediente: 1 bibilică 1/2 kg spanac 12 coşuleţe din aluat umplute cu ficat şi limbă afumată, fiartă 300 g ficat 1 ceapă unt supă Mod de preparare: Curăţaţi, spălaţi foarte bine bibilica, tamponaţi-o cu un şervet foarte curat. Aşezaţi pasărea într-o tavă, adăugaţi ceapa tocată, unt, […]

Spanac cu branza la cuptor

Spanac cu branza

Spanac cu branza din: spanac, branza, galbenus, faina, unt, nucsoara, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 700 g spanac frunze sare 150 g brânză ricotta sau altă brânză proaspătă 3 gălbenuşuri 60 g făină piper nucşoară măcinată 3 linguri de unt 60 g parmezan grăsime pentru uns forma   Mod de preparare: Se alege spanacul, se spală […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.