Spanac italian cu creier de porc si cascaval
PrinteazaSpanac italian cu creier de porc si cascaval din: spanac, creier de porc, caşcaval ras, unt, făină, smântână, ouă, ulei, piper, sare.
- 1 kg spanac
- 500 g creier de porc
- 100 g caşcaval ras
- 2 linguri unt
- 1 linguriţă făină
- 1 pahar smântână
- 2 ouă
- 1 ceaşcă ulei
- piper
- sare
Mod de preparare:
Se spală spanacul şi se pune tăiat fâşii într-o cratiţă cu două linguri de unt, apă caldă, sare şi două linguri de smântână. Se scade la foc mic şi se rade caşcaval deasupra.
Se adaugă creierul fiert timp de un sfert de oră în apă cu sare, se mai adaugă sare, după gust şi se zdrobeşte totul cu furculiţa.
Pasta obtinută se amestecă cu două ouă bătute spumă şi cu puţin piper măcinat. Se ia cu linguriţa din amestec şi se prăjesc în ulei chifteluţe mici.
Se servesc fierbinţi, cu garnitură de cartofi prăjiţi şi salată de sezon.
Pofta buna!