Spanac la cuptor cu cascaval
PrinteazaSpanac la cuptor cu cascaval din: spanac, unt, vegeta, faina, lapte, cascaval, pesmet.
- 1 kg de spanac
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 pahar de lapte
- 150 g de caşcaval
- vegeta
- unt
- pesmet
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală foarte bine şi se fierbe în apă clocotită cu un pic de vegeta. După ce a fiert, se scurge bine şi se toacă.
Separat, din unt, făină şi lapte se pregăteşte un sos alb, care trebuie să fiarbă în clocot 5-7 minute, amestecând continuu. Apoi, se pune în sos spanacul şi se adaugă vegeta, după gust, amestecând bine.
Compoziţia se toarnă într-o tavă, unsă cu unt şi tapetată cu pesmet, iar deasupra se presară caşcaval ras.
Se coace la cuptor, timp de 20 de minute.
Pofta buna!