Spanac cu lapte si parmezan
PrinteazaSpanac cu lapte si parmezan din: baby spanac, lapte, unt sarat, faina, ceapa, usturoi, piper alb, parmezan.
Ingrediente:
- 500 g baby spanac
- 500 ml lapte
- 4 linguri unt sărat
- 3-4 linguri făină
- 1 ceapă, tocată mărunt
- 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 1/2 linguriţă piper alb
- 90 g parmezan
Mod de preparare:
Pui spanacul într-o oală cu apă şi îl fierbi timp de 1 minut, apoi îl laşi în apă rece. îl storci’ bine de apă şi îl mărunţeşti cu un cuţit.
Topeşti untul în tigaie, la foc mediu. Adaugi ceapa şi usturoiul şi le sotezi până se înmoaie, timp de 5 minute. Adaugi făina, ca să obţii o pastă.
Mai laşi timp de 1 minut pe foc, după care torni şi laptele. Presari apoi parmezanul, amesteci, adaugi spanacul, piperul alb, sarea şi mai laşi 2-3 minate pe foc. Serveşti spanacul cald.
Spanac cu lapte si parmezan
Pofta buna!
Este foarte bun spanacul!