Spanac cu naut si sos de rosii
PrinteazaSpanac cu naut si sos de rosii din: spanac, naut, paine de secara, usturoi, boia dulce, seminte de chimen, otet de vin rosu, sos de rosii, sare, piper, ulei de masline.
- 400 g spanac congelat
- 250 g naut fiert
- 1 felie de paine de secara, veche de-o zi
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1 varf de cutit seminte de chimen macinat
- 2 lingurite otet de vin rosu
- 5 linguri sos de rosii
- sare
- piper negru macinat
- 6 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Sotezi spanacul în 2 linguri de ulei, până se decongelează şi zeama pe care o lasă scade la jumătate.
Cureţi usturoiul şi îl zdrobeşti. Tai pâinea în cubuleţe şi o căleşti în restul de ulei, împreună cu usturoiul.
Mixezi în blender pâinea, usturoiul, uleiul, boiaua, chimenul, sosul de roşii,oţetul, sare şi piper după gust.
Scurgi năutul şi îl pui la fiert împreună cu acest sos, pentru 3-4 minute, la foc mediu.
Adaugi spanacul mărunţit, sărezi şi condimentezi din nou şi laşi să mai fiarbă pentru câteva clocote.
Stingi focul, acoperi vasul, iar după 10 minute poţi să serveşti preparatul alături de bruscheţe din pâine de secară frecate cu usturoi.
Spanac cu naut si sos de rosii
Pofta buna!