Spanac cu orez si caşcaval vegetal
PrinteazaSpanac cu orez si caşcaval vegetal
Ingrediente:
- 1 kg spanac
- 2 cepe
- 250 g orez
- 3-4 linguri ulei
- 1 lingură vegeta
- sare
- 150 g caşcaval vegetal
Mod de preparare:
Spanac cu orez si caşcaval vegetal: Spanacul se pune la fiert în apă clocotită cu sare, după ce, în prealabil, a fost curăţat şi spălat în mai multe ape.
Se fierbe circa 10 minute. Ceapa tocată mărunt se căleşte cu apă, ulei şi vegeta. Când este bine pătrunsă, se adaugă orezul ales şi spălat în mai multe ape.
Se amestecă bine şi se adaugă zeamă în care a fiert spanacul.
Când orezul este aproape fiert, se pune spanacul tocat şi se mai dă în câteva clocote. După ce este bine legat (omogenizat), se pune într-un vas de Jena, uns cu puţin unt, şi se dă la cuptor 10-15 minute, nu înainte de a fi garnisit cu caşcaval ras. Spanacul cu orez se serveşte cu chifteluţe, drob şi salată de crudităţi.
Poftă bună!