Spanac cu orez
PrinteazaO reteta de spanac cu orez din: spanac, unt, faina, smantana, lapte, marar, orez, sare si piper.
- 1 kg spanac
- 2 linguri unt
- 1 lingura faina
- 1 pahar smantana
- 1 pahar lapte dulce
- 1 legatura marar
- 200 g orez
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi spanacul şi îl speli în mai multe ape. Apoi îl opăreşti în apă cu sare şi îl strecori. Pui în tigaie 1 lingură de unt şi căleşti orezul, spălat în prealabil. Apoi torni 2 căni de apă fierbinte. Toci spanacul şi îl căleşti în untul rămas.
Desfaci făina în lapte. Apoi amesteci toate peste spanac: făină, sare, piper, mărar tocat mărunt şi mai laşi pe foc mic timp de un sfert de oră. Amesteci acest spanac cu orezul fiert, apoi cu smântână şi dai amestecul la cuptor, la foc mic, pentru un 1/4 oră.
Serveşti spanacul fierbinte, cu ceapă verde alături.
Spanac cu orez
Pofta buna!
Incoming search terms:
- spanac cu orez si smantana