Spanac cu oua si sos alb
PrinteazaSpanac cu oua si sos alb din: oua, spanac, smantana, unt, lapte, faina, cascaval, sare, piper.
- 4 ouă
- 400 g spanac
- 100 ml smântână
- 40 g unt
- 200 ml lapte
- 400 g făină
- 40 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se pune la fiert. Se fierb, separat, ouăle, iar între timp se amestecă smântână cu făina dizolavată în lapte. Se potriveşte sosul de sare şi piper.
Ouăle fierte se scot, se taie în două, se aşază într-un vas de Jena, se toarnă peste ele jumătate din sos, apoi se rade caşcavalul deasupra. Se introduce vasul la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 10 minute. în acest timp, spanacul se scoate din oală, se scurge şi se bate bine cu lingura de lemn, până se obţine un piure, care se va amesteca în sosul rămas.
Se scoate vasul de la cuptor şi se adaugă spanacul cu sos.
Pofta buna!