Spanac cu pilaf

Printeaza

Spanac cu pilaf din: spanac, orez, morcovi, ceapă, ulei, marar, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Spanac cu pilaf

  • 1 kg spanac
  • 200 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă mică
  • 100 ml ulei
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spanacul se spală în mai multe ape, se curăţă, se opăreşte într-o oală cu apă clocotită, se scoate cu spumiera, se scurge bine, apoi se bate energic cu lingura de lemn, până se obţine un piure. In

In altă oală, cu apă fierbinte şi puţină sare, se pun la fiert morcovii, curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi în sferturi.

Când legumele sunt pe jumătate fierte, se adaugă orezul ales şi spălat.

Se lasă oala pe foc potrivit, până se umflă orezul, apoi se ia de pe foc.

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei încins, se adaugă spanacul, orezul şi mor­covii, se sting cu puţină apă călduţă şi se lasă încă 10 minute să fiarbă.

Se pune sare şi piper.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Pilaf cu spanac si rosii

Pilaf cu spanac si rosii

Pilaf cu spanac si rosii din: spanac, orez, ceapa, untdelemn, sare, rosii. Ingrediente: 500 g spanac 3 ceşti orez 2 cepe 100 ml unt­delemn sare 4 roşii   Mod de preparare: Spanacul se spală în mai multe ape pentru a se curăţa de nisip. Apoi se taie mărunt şi ste fierbe în apă clocotindă cu sare. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.