Spanac cu rosii umplute
PrinteazaSpanac cu rosii umplute din: rosii, supa de carne, parmezan, mascarpone, spanac, orez, untura de porc, samburi de pin, usturoi, vin, ceapa, sare, piper.
- 4 rosii mari
- 250 ml supa de carne instant
- 100 g parmezan ras
- 3 linguri mascarpone
- 400 g spanac
- 125 g orez
- 50 g unt
- 50 g untura de porc
- 30 g samburi de pin prajiti
- 3 catei de usturoi
- 50 ml vin alb
- 1 ceapa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli roşiile şi le tai căpăcelul, apoi le goleşti de seminţe. Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai cubuleţe şi le zdrobeşti.
Untul şi grăsimea le încălzeşti, căleşti ceapa, 1/3 din usturoi şi orezul, torni apoi supa instant şi vinul, apoi fierbi acoperit tirnp de 25 de minute. încingi cuptorul la 175 de grade Celsius.
Amesteci ambele feluri de brânză cu orezul şi umpli roşiile.
Aşezi roşiile umplute într-o formă termorezistentă şi le dai la cuptor cu vasul acoperit, timp de 15 minute.
Spanacul curăţat şi spălat bine, îl căleşti 5 minute în ulei, alături de restul de usturoi şi de miezul de roşii.
Sărezi şi piperezi după gust, apoi le aşezi pe un platou.
Aşezi roşiile alături şi presari sâmburi de pin.
Spanac cu rosii umplute
Pofta buna!