Spanac scăzut cu usturoi

Printeaza

Spanac scăzut

Ingrediente:Spanac scăzut cu usturoi

  • 1 kg spanac
  • 2 cepe
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 lingură vegeta

 

Mod de preparare:

Spanacul se curăţă, se spală în mai multe ape şi se opăreşte cu apă clocotită şi sare. Se strecoară, se trece prin apă rece şi se lasă în strecurătoare. între timp se taie ceapa mărunt şi se pune la înăbuşit în puţină apă cu ulei.

După ce s-a înăbuşit bine se pune pasta de tomate, usturoiul tocat mărunt şi spanacul zdrobit bine cu dispozitivul pentru cartofi. Se înăbuşă împreună 3-4 minute, după care se stinge cu puţină zeamă în care am opărit spanacul.

Se potriveşte de gust cu vegeta şi se mai lasă la fiert 10 minute, apoi se pune mărarul tocat fin. Se poate servi cu ochiuri de ouă (în apă clocotită).

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • spanac scazut

1 comentariu

  1. Sa il face cu oua ochiuri. Metoda cea mai folosita de romani :))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.