Scrob cu spanac din: spanac, oua, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g spanac 4 ouă 4 linguri smântână grasă o lingură ulei sare piper Mod de preparare: Spanacul curăţat şi tăiat se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi se lasă să scadă. Ouăle se bat bine cu smântână, sare […]
Spanac cu smantană si slănină afumată
PrinteazaSpanac cu smantană si slănină afumată din: spanac, slanina afumata, smantana, ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 2 kg spanac
- 50-100 g slănină afumată
- 100 ml smântână
- 1 ceapă mică
- 3-4 căţei de usturoi
- sare şi facultativ zeamă sau sare de lămâie
Mod de preparare:
Căleşti slănina tăiată mărunt la foc mic, presând mereu bucăţile ca să iasă grăsimea şi să se rumenească puţin.
Adaugi ceapa tăiată mărunt, amesteci de 2-3 ori şi imediat vei pune spanacul (curăţat şi bine spălat), adăugând puţină apă.
Laşi să fiarbă circa 15 minute. Tragi cratiţa de pe foc şi dregi mâncarea cu smântână frecată cu o lingură apă rece sau cu un gălbenuş.
Pui usturoiul tăiat mărunt, potriveşti gustul de sare şi acreşti (facultativ) cu zeamă sau sare de lămâie.
Spanac cu smantană si slănină afumată
Reteta zilei: Mamaliga prajita cu carnati si spanac
Mamaliga prajita cu carnati si spanac din: carnati, ulei de masline, mamaliga, spanac, sos de rosii, mozzarella, patrunjel. Ingrediente: 3-4 cârnați 1 lingura ulei de măsline 16 felii groase de mamaliga 1 punga spanac 1 borcan sos de rosii mozzarella, rasa patrunjel, pentru servire Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Se […]
Quiche Lorraine: Istoria, Rețeta Tradițională și Sfaturi – O Călătorie Culinară în Bucătăria Franceză. Quiche Lorraine este mai mult decât o simplă tartă sărată; este o poveste de tradiție, evoluție și rafinament culinar care își are originile în regiunea Lorraine din Franța. Acest clasic al bucătăriei franceze a traversat secole, transformându-se dintr-un fel de mâncare […]
Poftă bună!
E foarte sanatos spanacul; incerc sa gatesc mai des cu spanac.