Spanac cu smantană
PrinteazaO reteta simpla de spanac cu smantana din: frunze de spanac, sare, nuca, usturoi, smantana si faina.
Ingrediente:
- 1 1/2 kg frunze de spanac
- sare
- nucă indiană
- un căţei de usturoi
- 1/8 l smântână
- 1 linguriţă de făină
Mod de preparare:
Frunzele de spanac le spălăm bine şi le fierbem înăbuşit 10 minute în vas. După ce s-a răcit, spanacul îl tăiem mărunt sau îl dăm prin maşina de tocat. Spanacul tocat îl punem în supa în care s-a fiert şi-l fierbem. Făina o amestecăm cu caimacul (de pe lapte) şi o adăugăm împreună cu usturoiul tăiat mărunt în vasul cu spanac. Stingem imediat focul şi lăsăm spanacul să se îngroaşe 5 minute. La sfârşit, îl condimentăm cu nucă de India şi-i punem sare.
Poftă bună!