Spanakopita – Placinta cu spanac
PrinteazaPlacinta cu spanac din: spanac, tofu, ceapa, patrunjel, seminte de in, foi de placinta, ulei de masline, apa, sare.
- 1 kg spanac
- o cutie tofu
- o ceapa tocata
- o mana de frunze de patrunjel tocat, proaspat
- o lingura de seminte de in rasnite
- un pachet de foi de placinta
- ulei de masline
- apa
- sare
Mod de preparare:
Fierbeti spanacul în apă cu sare, tocati-l mărunt şi amestecati-l cu ceapa, tofu rupt bucatele mici, pătrunjel, seminţele de in combinate cu un sfert de cană de apă. Ungeţi foile de plăcintă cu ulei şi tapetaţi o tavă.
Turnaţi compoziţia de spanac, nivelaţi şi puneţi următoarea foaie de plăcintă. Se repetă procedeul până se termină compoziţia. Ultimul strat va fi de foi de plăcintă. Dati la cuptor 30 – 35 de minute, la 180 grade Celsius, până se rumeneşte frumos.
Placinta cu spanac
Pofta buna!