Sparanghel alb cu sos de busuioc

Printeaza

Sparanghel alb cu sos de busuioc din: sparanghel alb, unt, zahar, jambon, oua, iaurt, smantana, sare, piper, frunze de busuioc, zeama de lamaie.

 

Ingrediente:

  • 1 kg sparanghel alb
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita rasa de zahar
  • 8 felii de jambon sau prosciutto
  • 4 oua fierte
  • 300 g iaurt nedegresat
  • 250 g smantana
  • Sare, piper
  • 1 mana de frunze de busuioc verde
  • 1 lingurita zeama de lamaie

 

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se spala sub jet de apa rece si se scurge bine.

Se indeparteaza capetele inferioare, acolo unde culoarea paleste. Se umple cu apa un vas mare si adanc; se adauga putina sare, unt si zahar.

Se da apa in clocot, la foc iute. Se adauga sparanghelul si se fierbe 2-6 minute, pana ce se fragezeste, dar ramane crocant.Se scot tulpinile, se usuca cu prosoape de hartie.

Pentru sos se amesteca iaurtul si smantana cu sare, piper si zeama de lamaie si busuiocul tocat.

Se aranjeaza pe platou tulpinile preparate de sparanghel cu feliile de prosciutto si jumatati de ou fiert.

Se serveste cu sosul de busuioc.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Eu de obicei gatesc cu sparanghel verde. Este vreo diferenta intre cel verde si cel alb? O sa pregatesc si eu sparanghel alb cu sos de busuioc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.