Sparanghel alb cu sos
PrinteazaSparanghel alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel verde.
- 1,5 kg sparanghel
- 50 g margarina
- 1/2 lingurita zahar
- sare
- piper
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- cateva frunze de roinita
pentru sos:
- 30 g margarina
- 1 lingura de fain
- cateva linguri de apa
- patrunjel verde
Mod de preparare:
Sparanghelul alb se curăţă dinspre vârf înspre bază. Capetele lemnoase se îndepărtează. Pentru ca sparanghelul să fiarbă uniform, trebuie să stea în poziţie verticală.
Intr-o oală mai înaltă decât sparanghelul se pune apa, ca să acopere 1/3, şi se fierbe 9-15 minute, la foc potrivit.
Se adaugă în apa de fiert 1 linguriţă de margarină, 1 linguriţă de sare pentru fiecare litru de apă. 1/2 linguriţă de zahăr, 1 linguriţă ulei şi câteva frunzuliţe de roiniţă.
Se scurge de apă şi se aranjează pe farfurie, iar deasupra se face un sos alb din ingredientele de mai sus. Se decorează cu pătrunjel verde şi cu bucăţăle de tofu.
Sparanghel alb cu sos
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata sparanghel, nici nu stiu cum este