Sparanghel aromat la cuptor
PrinteazaSparanghel aromat la cuptor din: sparanghel, parmezan, pesmet, sare, piper, ulei.
- 1 legătură de sparanghel proaspăt
- 100 g parmezan ras
- 100 g pesmet
- sare
- piper negru proaspăt măcinat
- 1 linguriţă pudră de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se amestecă pesmetul cu parmezan, sare, piper şi usturoi. Sparanghelul se spală, se şterge, apoi se decupează cam 5 cm din tije; tijele cele mari se pun într-o pungă şi se adaugă ulei; se repartizează bine.
Tot în pungă se adaugă şi compoziţia de pesmet. Se scoate sparanghelul pe hârtie de copt, se transferă în tavă, iar deasupra se presară restul de pesmet aromat.
Se coace 7-10 minute la cuptorul încins la 220 °C; se lasă să se răcorească puţin şi se serveşte.
Pofta buna!