Sparanghel cu bacon
PrinteazaSparanghel cu bacon din: sparanghel, bacon, dovlecei, usturoi, parmezan, faina, lapte dulce, galbenusuri, ulei de masline, sare, piper, salvie.
Ingrediente:
- 500 g sparanghel
- 300 g bacon
- doi dovlecei
- 4 catei de usturoi
- 100 g parmezan
- o lingura cu faina
- 250 ml lapte dulce
- doua galbenusuri
- 100 ml ulei de masline
- sare
- piper
- salvie
Mod de preparare:
Sparanghelul se spală, se îndepărtează partea lemnoasă şi se fierbe în apă cu sare.
Se scoate cu o spumieră pe un platou şi se păstrează la cald.
Gălbenuşurile se amestecă bine cu laptele dulce rece, 50 ml ulei de măsline, făina, sare şi piper după gust.
Se adaugă jumătate din parmezan dat pe râzătoare, se amestecă şi se pune la fiert la bain-marie.
Se amestecă din când în când ca să nu se lipească de oală şi când s-a îngroşat se ia de pe foc, se acoperă cu o farfurie şi se păstrează la cald.
Dovleceii se spală, se taie jumătăţi, se fierb zece minute în apă cu sare, se scurg şi se taie felii.
Se unge o tavă cu ulei de măsline, se aşază felii de dovlecel, se presară cu usturoi pisat, salvie tocată, sare şi piper.
Se aşază sparanghelul, feliile de bacon şi se coc 20 de mi¬nute, apoi se servesc cu sosul cald.
In momentul servirii se presara restul de parmezan ras si salvie tocata.
Sparanghel cu bacon
Pofta buna!
Foarte buna reteta asta