Sparanghel cu cascaval
PrinteazaSparanghel cu cascaval
Ingrediente:
- 1 kg sparanghel
- 100-150 g caşcaval
- şvaiţer
- parmezan
- 150-200 g unt
- 3-4 1 apă
- sare
Mod de preparare:
Sparanghel cu cascaval: Alegem sparanghel frumos, care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor violet ; de asemenea să fie mai gros.
Il curăţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel ca toate firele să fie deopotrivă de lungi. Le despărţim în două mănunchiuri pe care le legăm sus şi jos.
Punem la fiert într-o cratiţă mai adîncă 3-4 1 de apă cu puţină sare. Cînd începe apa să clocotească, aşezăm, mănunchiurile în picioare, cu vîrfurile în aer (să fiarbă în abur pentru a nu se sfărîma). In 25-30 minute de clocot încet, sparanglielul este fiert.
Scoatem mănunchiurile cu două linguri de spumuit. Punem sparanghelul într-o tavă smălţuită.
Pregătim caşcaval ras şi unt proaspăt topit. Dezlegăm mănunchiurile şi le aşezăm pe rînd într-o farfurie lungă, cîte 4-5 fire, le presărăm cu caşcaval şi le stropim cu unt.
Apoi din nou sparanghel, caşcaval şi unt. Presărăm cu caşcaval şi stropim cu unt numai jumătatea firelor dinspre vîrf. Cozile nu. Deasupra punem caşcaval şi unt.
Sparanghelul pregătit astfel trebuie servit imediat, fierbinte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sparanghel cu cascaval
Sa fac si eu sparanghel cu cascaval.