Sparanghel cu cascaval

Printeaza

 Sparanghel cu cascaval

Ingrediente:

  • 1 kg sparanghel
  • 100-150 g caşcaval
  • şvaiţer
  • parmezan
  • 150-200 g unt
  • 3-4 1 apă
  • sare

Mod de preparare:

Sparanghel cu cascaval: Alegem sparanghel frumos, care să nu aibă vîrful verde şi desfăcut, ci uşor vio­let ; de asemenea să fie mai gros.

Il cu­răţăm şi îl spălăm. Tăiem cozile drept, astfel ca toate firele să fie deopotrivă de lungi. Le despărţim în două mănunchiuri pe care le legăm sus şi jos.

Punem la fiert într-o cratiţă mai adîncă 3-4 1 de apă cu puţină sare. Cînd începe apa să clocotească, aşezăm, mănunchiurile în picioare, cu vîrfurile în aer (să fiarbă în abur pentru a nu se sfărîma). In 25-30 minute de clocot încet, sparanglielul este fiert.

Scoatem mănunchiurile cu două linguri de spumuit. Punem sparanghelul într-o tavă smălţuită.

Pregătim caşcaval ras şi unt proaspăt topit. Dezlegăm mănunchiu­rile şi le aşezăm pe rînd într-o farfurie lungă, cîte 4-5 fire, le presărăm cu caş­caval şi le stropim cu unt.

Apoi din nou sparanghel, caşcaval şi unt. Presărăm cu caşcaval şi stropim cu unt numai jumătatea firelor dinspre vîrf. Cozile nu. Deasupra punem caşcaval şi unt.

Sparanghelul pregătit astfel trebuie servit imediat, fierbinte.

 

Pofta buna!

 

 

 

Incoming search terms:

  • sparanghel cu cascaval

1 comentariu

  1. Sa fac si eu sparanghel cu cascaval.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.